28/03/2023
Pretraga
Godišnje nagrade Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture

Godišnje nagrade Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture

Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture u siječnju svake godine dodjeljuje nagrade za proteklu godinu i to:

  • Priznanje za iznimne zasluge na području promoviranja poezije i sisačkih pjesnika
  • Sisačku poetsku putovnicu zaslužnim pjesnicima izvan Siska

Dobitnik Priznanja Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture za iznimne zasluge na području promoviranja poezije i sisačkih pjesnika u 2020. godini je istaknuti sisački kulturni djelatnik Siniša Vidović Cezar. Siniša je na svoju vlastitu inicijativu u jednom trenutku 2020. počeo čitati poeziju sisačkih pjesnika i ostalih sudionika ‘Zalogaja poezije’, vozeći se istovremeno biciklom kroz grad i bilježeći te kratke sekvence u video obliku. Projekt je zaživio pod nazivom ”Bicikl antologija Zalogaja poezije”.

Sisačka poetska putovnica, treća od pokretanja projekta, pripala je Žarku Jovanovskom. U obrazloženju odluke se navodi da gotovo nema načina na koji Jovanovski nije zadužio kompletnu sisačku književnu scenu, od brojnih nastupa podrške kada su sisački pjesnici tek kretali u svoje male i nadobudne poduhvate godinama unazad pa sve do grafičke pripreme i dizajna knjiga brojnih sisačkih autora.

Vrijeme trajanja putovnice je od 1. siječnja 2021. do 1. siječnja 3021.

Written by
Siniša Matasović

booke.hr

U književnom časopisu booke.hr publici pružamo kvalitetne radove pjesnika, pisaca i književnika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Uz Blitz vijesti, kritiku i kolumnu, našim ćemo gostima postavljati pitanja izbjegavajući standardne, po shemi vođene razgovore, te i na taj način promovirati kulturne vrijednosti, promicati ih i poticati svoju publiku na povezivanje, razvijanje dijaloga i razmjenu mišljenja.

Kontakt