22/06/2024
Pretraga
Književna nagrada ”Korzo slova” 2022. Denisu Vidoviću

Književna nagrada ”Korzo slova” 2022. Denisu Vidoviću

Pobjednik književnog natječaja ”Korzo slova” Društva hrvatskih književnika u 2022. godini je sisački autor Denis Vidović sa zbirkom humorističnih priča ”Reda mora biti”, odlučilo je stručno povjerenstvo u sastavu: Željka Lovrenčić, Tihana Petrac Matijević i Siniša Matasović.

Natječaj ”Korzo slova” pokrenut je 2020. godine s ciljem afirmacije manje poznatih autora s područja Sisačko-moslavačke županije. Na natječaj se prijavljuju cjeloviti neobjavljeni rukopisi neovisno o književnom žanru ili dobi autora. Propozicije natječaja u 2022. godini zadovoljilo je jedanaest prijavljenih rukopisa, a četiri ih je uvršteno u finalni izbor.

Denis Vidović našao se treću godinu uzastopce u finalnom izboru natječaja, svaki put s različitim rukopisom. Ove godine je dodatno potvrdio svoj spisateljski talent, što mu je u konačnici osiguralo nagradu. Ranije je u svojoj karijeri objavio roman ”Normalni ljudi” i dvije knjige aforizama, ”Podilaženje lijenosti” i ”Aforizmi i ostale nuspojave.” Ovo će mu biti premijerna zbirka priča.

Nagrada se sastoji od pripadajućeg priznanja, tiska nagrađenog rukopisa u nakladi Društva hrvatskih književnika i istoimene skulpture ”Korzo slova”, rad akademske kiparice Irene Škrinjar.

Pobjedniku čestitamo, a sve ostale autore pozivamo da svoje neobjavljene rukopise pripreme za sljedeće izdanje natječaja u 2023. godini.

Nagradu ”Korzo slova” moguće je primiti samo jednom.

Written by
booke.hr

booke.hr

U književnom časopisu booke.hr publici pružamo kvalitetne radove pjesnika, pisaca i književnika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Uz Blitz vijesti, kritiku i kolumnu, našim ćemo gostima postavljati pitanja izbjegavajući standardne, po shemi vođene razgovore, te i na taj način promovirati kulturne vrijednosti, promicati ih i poticati svoju publiku na povezivanje, razvijanje dijaloga i razmjenu mišljenja.

Kontakt