22/06/2024
Pretraga
Književni natječaj za nagradu ”Korzo slova”, Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Sisačko-moslavačke županije

Književni natječaj za nagradu ”Korzo slova”, Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Sisačko-moslavačke županije

Književni natječaj za nagradu ”Korzo slova”,
Rok prijave: 31. kolovoz 2020.

Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Sisačko-moslavačke županije
raspisuje
JAVNI NATJEČAJ
za književnu nagradu ”Korzo slova”,
za najbolju neobjavljenu knjigu Sisačko-moslavačke županije

Propozicije natječaja:

 1. Na natječaj se mogu prijaviti autori s prebivalištem u Sisačko-moslavačkoj županiji koji dosad nisu stekli punu književnu afirmaciju članstvom u Društvu hrvatskih književnika DHK ili Hrvatskom društvu pisaca HDP. Osnovni cilj natječaja je otkriti, promovirati i uključiti u književni život kvalitetne i nedovoljno poznate autore s područja Sisačko-moslavačke županije.
 2. Nagrada se sastoji od priznanja i tiskanja nagrađene knjige.
 3. Natječaj je otvoren za sve književne žanrove: poezija, haiku poezija, aforizmi, zbirke priča ili eseja, novele, romani, drame…
 4. Natječaj je javan. Svaki autor prijavljuje se punim imenom i prezimenom. Uz prijavu se u zasebnom Word dokumentu treba nalaziti kratki biografski zapis (najviše do deset rečenica), adresa stanovanja te kontakt e-mail i broj telefona ili mobitela.
 5. Tekstovi i traženi podatci šalju se isključivo elektronskim putem na e-mail adresu: dhk.smz@gmail.com, zaključno do 31. kolovoza 2020. godine.
 6. Tekstovi uvršteni u knjigu trebaju biti otipkani na računalu u programu Microsoft Office Word (obavezno u jednom, zajedničkom Word dokumentu), oblik slova Times New Roman, veličina slova 12. Svaka sljedeća pjesma, priča ili npr. poglavlje romana obavezno mora počinjati na novoj (sljedećoj) stranici.
 7. Svaki autor može prijaviti samo jednu neobjavljenu knjigu.
 8. Ne postoji dobno ograničenje prijave na natječaj.
 9. Prihvatljivo je ako je dio tekstova uvrštenih u knjigu ranije objavljen u književnim časopisima, na književnim portalima ili na društvenim mrežama.
 10. Nije prihvatljivo ako je bilo koji dio uvrštenih tekstova objavljen u prethodnim, samostalnim knjigama autora koji se prijavljuje na natječaj. Ako se radi o dramskom tekstu, uvjet je da isti nije javno izveden pred publikom.
 11. O nagradi će odlučiti tročlano stručno povjerenstvo sastavljeno od renomiranih hrvatskih književnika.
 12. Finalisti natječaja bit će javno objavljeni najkasnije do 15. listopada, a pobjednik najkasnije do 31. listopada 2020. godine.
 13. Tisak knjige, promocija i javna dodjela priznanja očekuje se u prosincu 2020. godine ili najkasnije početkom 2021. godine (u slučaju otegotnih okolnosti vezano uz pojavu virusa COVID-19).
 14. Nagradu ”Korzo slova” moguće je primiti samo jednom.
 15. Za sva pitanja i moguće nejasnoće, zainteresirani autori mogu se obratiti na e-mail adresu: dhk.smz@gmail.com ili na broj mobitela: 091 577 0112.

Natječaj i realizacija nagrade provode se uz financijsku potporu Sisačko-moslavačke županije i Grada Novske.

U Novskoj, 21. srpnja 2020.


Predsjednik Ogranka DHK SMŽ,
Siniša Matasović

Written by
Siniša Matasović

booke.hr

U književnom časopisu booke.hr publici pružamo kvalitetne radove pjesnika, pisaca i književnika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Uz Blitz vijesti, kritiku i kolumnu, našim ćemo gostima postavljati pitanja izbjegavajući standardne, po shemi vođene razgovore, te i na taj način promovirati kulturne vrijednosti, promicati ih i poticati svoju publiku na povezivanje, razvijanje dijaloga i razmjenu mišljenja.

Kontakt