25/07/2024
Pretraga
Nova knjiga Daniela Radočaja!

Nova knjiga Daniela Radočaja!

Daniel Radočaj:

MUTACIJE BUNTA

Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika, Pula, 2020.
ISBN 978-953-6858-99-6
120 str.
110 kn
Narudžbe uz prigodan popust: info@dhk-pula.hr

Danielova poezija jest bunt, ali ne agresivan. Njegov je bunt zapravo poput tihog alarma koji želi ukazati na opću rezignaciju mladosti uhvaćene u bezizlaz, u kojemu se pokušava snaći vapeći za pojavom boja u svojoj svakodnevici i pronalazeći ih, najčešće na najtragičniji način – uz pomoć najrazličitijih opijata, navodi u predgovoru najnovije poetske zbirke pulskog spisatelja Daniela Radočaja, Elfrida Matuč – Mahulja.
Knjiga je objavljena uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, i Grada Pule.
Daniel Radočaj rođen je 7. ožujka 1979. godine u Puli, gdje i živi. Književnim radovima zastupljen je u pedesetak književno-kulturoloških tiskovina. Član je Istarskoga ogranka Društva hrvatskih književnika, splitske Udruge za promicanje eksperimentalne umjetnosti DADAnti i Udruge hrvatskih aforista i humorista. Ponešto hvaljen, ponešto nagrađivan. Stekao je zvanje stručnog prvostupnika ekonomije.

booke.hr

U književnom časopisu booke.hr publici pružamo kvalitetne radove pjesnika, pisaca i književnika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Uz Blitz vijesti, kritiku i kolumnu, našim ćemo gostima postavljati pitanja izbjegavajući standardne, po shemi vođene razgovore, te i na taj način promovirati kulturne vrijednosti, promicati ih i poticati svoju publiku na povezivanje, razvijanje dijaloga i razmjenu mišljenja.

Kontakt