22/06/2024
Pretraga
Rezultati književnog natječaja ”Korzo slova”, DHK, Ogranak Sisačko-moslavačke županije

Rezultati književnog natječaja ”Korzo slova”, DHK, Ogranak Sisačko-moslavačke županije

Društvo hrvatskih književnika,
Ogranak Sisačko-moslavačke županije

Priopćenje za javnost

Stručno povjerenstvo književne nagrade ‘Korzo slova’ u sastavu: Željka Lovrenčić, Davor Šalat i Siniša Matasović donijelo je odluku o finalistima za 2020. godinu. Uvršteni su abecednim redom:

Sanja Domenuš: Čistačica lignji (zbirka pjesama)
Mario Lovreković: Jonathan Davis (zbirka pjesama)
Tihana Petrač Matijević: Identitet (roman)
Igor Petrić: Igra riječi (zbirka priča)
Nerina Sarkotić: Shansei (zbirka haiku poezije)
Denis Vidović: Priča i igara (zbirka priča)

Natječaj ‘Korzo slova’ pokrenut je 2020. godine s ciljem afirmacije manje poznatih autora s područja Sisačko-moslavačke županije. Na natječaj su se mogli prijaviti cjeloviti neobjavljeni rukopisi neovisno o književnom žanru ili dobi autora. Propozicije natječaja zadovoljilo je 18 prijavljenih rukopisa.
Odluka o nagrađenom rukopisu bit će objavljena do kraja listopada. Nagrada se sastoji od priznanja i tiskanja nagrađenog rukopisa.

U Sisku,

  1. listopada 2020.

Siniša Matasović,
predsjednik Ogranka

booke.hr

U književnom časopisu booke.hr publici pružamo kvalitetne radove pjesnika, pisaca i književnika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Uz Blitz vijesti, kritiku i kolumnu, našim ćemo gostima postavljati pitanja izbjegavajući standardne, po shemi vođene razgovore, te i na taj način promovirati kulturne vrijednosti, promicati ih i poticati svoju publiku na povezivanje, razvijanje dijaloga i razmjenu mišljenja.

Kontakt