23/05/2024
Pretraga
Robert Lehpaner. Soba 202 i druge priče

Robert Lehpaner. Soba 202 i druge priče

Predstavljanje knjige Roberta Lehpanera Soba 202 i druge priče

Petak, 19.04.2024. u 18:00 sati

Gradska knjižnica Dugo Selo, ul. Josipa Zorića 17, Dugo Selo

Fotografija na naslovnici, Medvednica s pogledom na Zagreb, upućuje na prostor u kojem žive likovi iz ove knjige, prostor u kojem se događaju njihove zgode i nezgode, zapleti i raspleti. Priče zbirke „Soba 202“ pisane su jednostavnim jezikom, intuitivnim opisima i vješto isprepletenim dijalozima u kojima čitatelji mogu prepoznati sebe ili osobe iz svojeg okruženja. Čitatelji se mogu poistovjetiti s likovima, događajima i problemima. Autor prenosi opće stanje u društvu i svijesti pojedinaca, želeći nas potaknuti na promišljanja o životu kroz svakodnevne situacije. Ove kratke priče su za opuštanje, zabavu, razmišljanje, osmijeh na licu. One su sve ono što ste doživjeli, vidjeli ili što vam se može dogoditi. Svaka priča nas vodi u neki novi svijet, svaka radnja je detaljno razrađena, ali uvijek ostavlja mjesta za nastavak i neki drugi završetak.

Amalia Habeković


Robert Lehpaner rođen je 1969. godine u Frankfurtu na Majni. Školovao se u Frankfurtu i Zagrebu. U Frankfurtu je završio elektrotehnički fakultet. Živi u okolici Zagreba. Nekoliko godina za redom komentirao je u Vjesniku razne aktualnosti. Na blogu https://zivjeti-u-hrvatskoj.blogspot.com obrađuje razne teme i događaje. Kako ga inače zanima povijest, pretraživao je na internetu onaj manje poznati dio života Ive Andrića kao diplomata u službi Kraljevine Jugoslavije. Andrić ga je zaintrigirao i od tada se intenzivno posvetio čitanju beletristike poznatih književnika s prostora bivše Jugoslavije, kao i poznatih njemačkih književnika. To mu je dalo inspiraciju iskušati se i osobno u pisanju, te je pokrenuo blog na kojem objavljuje kratke priče: https://moje-kratke-price.blogspot.com

Written by
booke.hr

booke.hr

U književnom časopisu booke.hr publici pružamo kvalitetne radove pjesnika, pisaca i književnika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Uz Blitz vijesti, kritiku i kolumnu, našim ćemo gostima postavljati pitanja izbjegavajući standardne, po shemi vođene razgovore, te i na taj način promovirati kulturne vrijednosti, promicati ih i poticati svoju publiku na povezivanje, razvijanje dijaloga i razmjenu mišljenja.

Kontakt