22/06/2024
Pretraga
Stihovnica Siska Matice hrvatske

Stihovnica Siska Matice hrvatske

Prva Stihovnica Siska Matice hrvatske u novoj sezoni održat će se u srijedu 14. veljače 2024. u 18 sati, u Kulturno-povijesnom centru Sisačko-moslavačke županije (Ul. kralja Tomislava 5).

Tema tribine će biti ljubavna poezija. Svoje autorske stihove pozvani su predstaviti svi zainteresirani pjesnici.

Kao šlag na tortu bit će postavljena i prigodna izložba slika akademske slikarice Kristine Mareković “Vibracije ritma” u tehnici ulje na platnu. Izložba će ujedno biti prodajnog karaktera pa će svi zainteresirani moći otići kući bogatiji za njena vrijedna djela.

Izložbom “Vibracije ritma” umjetnica poziva posjetitelje da urone u svijet glazbenog pokreta i da dožive sinergiju između plesačkih i glazbenih figura. Ova serija radova istražuje kako se na likovni način stapaju tijelo i glazba te postaju jedinstveno umjetničko biće, štoviše izniman umjetnički izraz skladnosti ritmičkoga gibanja.

Glazbeni gost večeri: Siniša Belošević
Stihovnica Siska se i u 2024. godini održava uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Siniša Matasović,

moderator Stihovnice,

091 577 0112

Written by
booke.hr

booke.hr

U književnom časopisu booke.hr publici pružamo kvalitetne radove pjesnika, pisaca i književnika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Uz Blitz vijesti, kritiku i kolumnu, našim ćemo gostima postavljati pitanja izbjegavajući standardne, po shemi vođene razgovore, te i na taj način promovirati kulturne vrijednosti, promicati ih i poticati svoju publiku na povezivanje, razvijanje dijaloga i razmjenu mišljenja.

Kontakt