22/09/2023
Pretraga
Željko Božić, Cvjetovi svjetla

Željko Božić, Cvjetovi svjetla

Hrvatski pisac i nagrađivani pjesnik Željko Božić objavio je epski fantastički roman Cvjetovi svjetla u formi e-knjige.
Cvjetovi svjetla epska su pustolovina u četiri dijela na više od 900 stranica. Središnja tema dvojna je narav Čovjeka – njegova gotovo neograničena moć za stvaranje i razaranje. U pogledu sadržaja i razvoja radnje roman donosi „metafizičku aromu“ u klasičan žanr epske fantastike i novo ruho brojnim mitološkim arhetipovima i motivima.
Širok opseg radnje, bogati splet humanističkih elemenata i krajnja egzistencijalna pitanja i filozofski problemi koje roman obrađuje čine ga neobičnom pojavom u hrvatskoj književnoj kulturi.
Knjiga je dostupna na poznatoj platformi za e-knjige smashwords.com.

Željko Božić rođen je 1984. godine u Zagrebu. Studirao je filozofiju i religijske znanosti na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Piše i objavljuje kratke priče, osvrte, dužu prozu, romane i poeziju. Autor je tečaja kreativnog pisanja objavljenog na engleskom jeziku Creative Writer’s Master Kit. Dobitnik je Nagrade Anđelko Novaković, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu za najbolju knjigu pjesama mladoga autora 2017. godine za zbirku pjesama “Mir utrobe i neki primišljaji”.

booke.hr

U književnom časopisu booke.hr publici pružamo kvalitetne radove pjesnika, pisaca i književnika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Uz Blitz vijesti, kritiku i kolumnu, našim ćemo gostima postavljati pitanja izbjegavajući standardne, po shemi vođene razgovore, te i na taj način promovirati kulturne vrijednosti, promicati ih i poticati svoju publiku na povezivanje, razvijanje dijaloga i razmjenu mišljenja.

Kontakt