13/07/2024
Pretraga
Zrinka Mikolić. Puni mjesec

Zrinka Mikolić. Puni mjesec

Virovitičanka Zrinka Mikolić nedavno je odlučila svoje stihove ukoričiti u prvu zbirku poezije pod nazivom “Puni Mjesec”. Knjiga koja ujedinjuje preko osamdeset pjesama napravljena je u okviru izdavačke djelatnosti udruge “Virovitička Kulturna Alternativa”. Tematika Zrinkinih pjesama uglavnom nalazi uporište u dramatičnim opisima žensko-muških odnosa prikazanih kroz autobiografsku prizmu, ali prisutna je i pejzažna lirika kojom se virtualno putuje rodnim krajem te misaona poezija s vrlo čestim autoironijskim poentiranjima. U pomalo neuobičajenom pogovoru rađenom u obliku intervjua s autoricom, Zrinka o svom radu kaže: “Poezija je jedino igralište gdje vrijede samo moja pravila. Vrlo često mislim da vrijeđam ljude svojom pojavom, iskrenošću, naivnošću. Ja samo jesam. Ne prihvaćam da moram biti stalna i stabilna u svakom trenutku. Čini mi se da se sve  konstantno mijenja i teško je reagirati, a ostati isti.”

Pošto se knjiga pojavila usred epidemije, čeka se ublažavanje mjera kako bi pjesnikinja krenula s promocijom “Punog Mjeseca”. Ukoliko primijetite da radi predstavljanje svoje zbirke u vašoj blizini, svakako posjetite skup jer Zrinka poeziju govori strasno i jasno što garantira dobar provod.

Žarko Jovanovski

Zbirka je u prodaji, a za sve informacije vezane uz kupnju i narudžbu knjige možete kontaktirati autoricu putem FB profila Zizi Ness.

booke.hr

U književnom časopisu booke.hr publici pružamo kvalitetne radove pjesnika, pisaca i književnika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Uz Blitz vijesti, kritiku i kolumnu, našim ćemo gostima postavljati pitanja izbjegavajući standardne, po shemi vođene razgovore, te i na taj način promovirati kulturne vrijednosti, promicati ih i poticati svoju publiku na povezivanje, razvijanje dijaloga i razmjenu mišljenja.

Kontakt